Udstillinger

INDTRYK FRA SÆRUDSTILLINGERNE 2019


“Forankring · Vestkystmalere fra nær og fjern”

Denne sommer præsenterede vi en lang række danske kunstværker i Pakhuset - alle forankrede i den endeløse jyske Vestkyst. Motiverne rækker fra Niels Bjerres gamle have med bistade i Harboøre, Arnold Krogs aftenstemning i Agger(tidligere hos kong Chr.X på Klitgården) til den altid aktuelle Jens Søndergaard og hans engagement i strand, landskab og personer nord og syd for Limfjorden. Også nyere malere som Leo Estvad, Knud Eel, J.P.Groth-Jensen og Erland Knudssøn Madsen har fastholdt det særegne land og hav i deres arbejder.


Niels Bjerre


Arnold Krog


Jens Søndergaard


Leo Estvad


J.P. Groth-Jensen


Erland Knudssøn Madsen


“Johan Rohde · kunstneren og hans Samtid omkring 1900”

Årtierne omkring 1900 var en brydningstid, hvor især maleren Johan Rohde bragte kendskabet til samtidens sprudlende europæiske kunst til det lidt provinsielle Danmark. Det var således f.eks. multitalentet Johan Rohde, der var ophavsmand til introduktionen af malerne Gauguin og van Gogh i København i 1893!

Særudstillingen i Krik gav et kig ind i denne enestående epokes kunst og historie. Blandt Rohdes mange åndsfæller mødtes navne som Vilhelm Hammershøi, J.F.Willumsen og Kristian Zartmann. Også Rohdes symbolistiske værker fra både Tönning, Italien og Christianshavn var repræsenteret her.

 

Johan Rohde : Litografi efter Vilhelm Hammershøis maleri


J.P. Willumsen


Kristian Zartmann


Georg Brandes


Ebbe i Tönning 1893


Christianshavn 1900